Κόκορας κρασάτος Coq au vin (κοκ ο βεν)!!!




Ενα αγαπημένο μας φαγητό σε μια γαλλική εκδοχή με λίγο διαφορετικά υλικά που όμως θα σας αρέσει πολύ!!! Πάντρεψα τις δύο συνταγές και έβγαλα αυτό το αποτέλεσμα που αξίζει να δοκιμάσετε!!!!
  Υλικά
-2,5-3kg κόκορα κομμένο σε μερίδες
-500-700ml κόκκινο κρασί γλυκό
-100ml ελαιόλαδο
-300gr μανιτάρια λευκά
-250gr κρεμμύδια κοκάρια
-1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-250gr μπεικον κομμένο σε κύβους
-2 φύλλα δάφνης
-1 κύβο κότας (προαιρετικά)
-αλάτι, πιπέρι
-γαρύφαλλο τριμμένο 
-κανέλα
-6 κόκκους μπαχάρι
-500gr ταλιατέλες


Δείτε την εκτέλεση εδώ


 

Σχόλια