Σοκολατένια Babka!!!

 



Η μπάμπκα είναι ένα γλυκό ψωμί ανατολικοευρωπαϊκής καταγωγής και εβραϊκής καταγωγής που φτιάχνεται την περίοδο του Πάσχα και σημαίνει γιαγιά. Η ονομασία προέρχεται από τις πτυχώσεις της μπάμπκα που θυμίζουν τις μακριές φούστες των γιαγιάδων. Η μπάμπκα περιέχει μια γέμιση φρούτων ή κανέλας. Η σοκολάτα προστέθηκε όταν το γλυκό διέσχισε τον Ατλαντικό ωκεανό μαζί με τους Εβραίους μετανάστες.

  Υλικά
-530gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 1/4 κούπες)
-100gr ζάχαρη (1/2 κούπας)
-15gr ξερή μαγιά
-1/2tsp αλάτι
-3 αυγά 
-100ml γάλα χλιαρό (1/2 κούπα)
-150gr βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  για την γέμιση
-125gr σοκολάτα κουβερτούρα
-40gr κακάο (1/3 κούπας)
-65gr ζάχαρη άχνη (1/2 κούπα)
-115gr βούτυρο λιωμένο (1/2 κούπα)
  για το σιρόπι
-70ml νερό (1/3 κούπας)
-80gr ζάχαρη (1/3 κούπας)


Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο



Σχόλια