Εύκολη και νόστιμη μαγειρίτσα!!!!

 



Φέτος αποφάσισα να σας δείξω την μαγειρίτσα που φτιάχνει η μαμά μου, είναι πολύ εύκολη συνταγή σερβίρετε με ψωμί και τυρί φέτα το βράδυ της Ανάστασης. Βέβαια από το τραπέζι δεν λείπουν και τα υπόλοιπα καλούδια!! 
Τώρα για την συκωταριά, αφού την αγοράσουμε ολόκληρη θα την πλύνουμε θα την βάλουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό και θα την αφήσουμε να βράσει τουλάχιστον για 20 λεπτά να πάρει χρώμα. θα την ξαφρίζουμε καθώς βράζει να φύγει η "βρωμιά" της. Μόλις βράσει θα την στραγγίξουμε θα την ξεπλύνουμε και θα την αφήσουμε να κρυώσει. Τέλος θα την κόψουμε σε μικρά κομμάτια 1x1εκ περίπου.

 Υλικά
-1 συκωταριά αρνίσια
-4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-1 κούπα άνιθο ψιλοκομμένο
-3 μεγάλα μαρούλια χοντροκομμένα
-100ml λευκό κρασί
-100ml ελαιόλαδο
-1 κύβο λαχανικών προαιρετικά
-αλάτι, πιπέρι
-ρίγανη
  για το αυγολέμονο
-2 αυγά
-1 λεμόνι τον χυμό του


Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο







Σχόλια